(untitled) (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2022)
У петак 19. новембра 2021. године, после дуге и тешке болести, у Београду је у осамдесет и четвртој години преминуо научник и књижевник Александар Петров, оснивач и главни уредник часописа Књижевна историја (1968–1972), дугогодишњи сарадник Института за књижевност и уметност у Београду, уредник часописа Американски Србобран, члан Удружења књижевника Србије, ПЕН-а, руске Академије за естетику и слободне уметности. Био је предавач и научни сарадник на више светских универзитета. Српски језик и културу предавао је на Универзитету у Питсбургу, где је изабран за професора емеритуса. [...]