(untitled) (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2022)
Обавештење о повлачењу рада Овај чланак је повучен на предлог ауторке Цу-Чинг Је из Поморске академије Републике Кине, Тајван. Повлачење је извршено убрзо након након оглашавања ауторке и њене институције о спорним етичким питањима везаним за дуплирање резултата истраживања објављеног у Књижевној историји и њеног претходног научног рада. Ауторка је изразила недоумице у вези са преведеном верзијом чланка са кинеског на енглески, уз значајну ревизију, а за који је сматрала да је прихватљив у форми новог, оригиналног научног рада. Како овај чланак представља непоштовање етичких смерница и услова за предају научних прилога у оквиру научноиздавачког система, па и Књижевне историје, и то конкретно: • рад који прилажем није раније објављиван, нити се налази у процесу разматрања у другом часопису (или је објашњење обезбеђено у коментарима уреднику), • рад представља резултат оригиналног ауторског истраживања (у случају да рад има два аутора, неопходно је доставити и краће објашњење о томе какав је појединачни допринос и удео сваког од аутора), након консултација са Уредништвом и ДОИ Србијом одлучено је да се чланак повуче како би се очувала научна и истраживачка етика часописа. Извињавамо се читаоцима Књижевне историје што ова злоупотреба није откривена у почетном процесу подношења рада. Библиографски подаци: Је, Цу-Чинг. (2020) Политизација послератне драме Самјуела Бекета, Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 52 (170), стр. 89–102. DOI: 10.18485/kis.2020.52.170.5.