(untitled) (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2023)
Након прегледа досадашњих резултата дисциплинарног укрштања феминистичких студија периодике и студија авангарде у домаћим академским истраживањима, важност овог укрштања у раду показује се на примеру укључивања занемарене периодичне грађе у обликовањe наратива о авангарди југословенске револуционарне омладине. Истраживање часописа Босанска вила, као и информативно-политичке (Пијемонт) и женске штапе (Домаћица) до Првог светског рата с феминистичких позиција омогућава да се у наратив о првој јужнословенској авангарди укључи женско ауторство као његов конститутивни елемент. Ова теза аргументована је публицистичко-есејистичким текстовима, активистичким деловањем и уметничком праксом Надежде Петровић, Исидоре Секулић и Маге Магазиновић.