Шта је данaшња наратологија? (Књижевна историја — часопис за науку о књижевности, 2021)
У раду се разматра развој теорије приповедања од почетка 21. века до данас и проблематизује теза Дејвида Хермана, широко прихваћена међу данашњим наратолозима, о смени класичне наратологије посткласичним приступима. Анализирајући промене у схватању предмета, метода и амбиција савремене наратологије и усредсређујући се на новије концепције појма наратива, циљ овог рада јесте да пружи друкчији поглед на актуелно стање дисциплине.